lauantai 2. helmikuuta 2013

Teetä, sympatiaa ja patalappuja

Vietin tämän ihanan vapaapäivän fiilistellen suosikkivillasukissani ja suosikkiponchossani virkkaillen patalappuja kirjasta Patalappuja à la carte. Voiko vapaapäivää viettää enää paremmin? Itse asiassa meidän keittiössä ei kovin montaa patalappua ole, ei tuo ruuanlaitto ole mitenkään lähellä sydäntä, mutta on niitä kiva virkata ja lahjoittaa muille. Tämän päivän tuotokset sopisivat hyvin ystävänpäivälahjoiksi. Taidanpa lahjoittaa ne äipälle kun seuraavan kerran käyn kotosalla.


Aloitin tuota pinkkiä patalappua eilen illalla, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta sain silmukat kohdilleen vasta tänä aamuna (ei, en valvonut koko yötä pyörittelemässä koukkua ja lankoja =D). Neljäs kerta toden sanoo, tällä kertaa. Ongelmana oli lähinnä kerroksen vaihtumiskohta, sillä ohjeessa käsketään sulkea kerros piilosilmukalla ja aloittaa uusi kerros ketjusilmukalla. Tämä sekoitti pientä päätäni liikaa, ja vaihtumiskohdasta tuli todella tökerön näköinen, ja jotenkin niitä silmukoita oli siinä kohtaa yhtäkkiä aivan liikaa. Lisäksi ohjeessa on "unohdettu" mainita, että lisäyskohdissa tulisi lisätä 3 silmukkaa, ei 2. Eli purkuun meni.. muutaman kerran.. Lopullisessa versiossa virkkasin suosiolla kerrokset spiraalina ja hylkäsin ohjeen - ja hyvä tuli!


Tammikuu hurahti vauhdilla ohi, ja arvatkaa mitä? Pysyin uuden vuoden lupauksessani enkä ostanut ainuttakaan lankakerää koko kuukauden aikana! Sen sijaan löysin viimeinkin kaipaamani pitkät pyöröpuikot ja sain uuden sukkaprojektin puikoille. Metsästin näitä useammasta putiikista ja meinasin jo luopua toivosta. Tykkään näistä Addin puikoista kovasti, kaapeli on pehmeä ja joustava ja sopii hyvin villasukkien neulomiseen. Nämä löytyivät vähän vahingossa, olivat piilossa lyhyempien puikkojen takana lankakaupassa. Hieman epäloogisessa paikassa, mutta etsivä löytää! Nyt kun kuukausi on vaihtunut, haaveilen jo Novitan uutuuslangoista uusissa ihanissa väreissä, mutta "onneksi" en saa ostettua mitään uutta ennen seuraavaa palkkapäivää. Siihen asti taidan tyytyä värkkäilemään sukkia jo olemassa olevista jemmakeristä. Kuten vaikka tästä Hot Sock Batikin siniraidallisista ihanuuksista:


Nämä on siis aloitettu varpaista, kaksi sukkaa samalla kertaa. Ajattelin tehdä niihin niin pitkät varret kuin vaan jaksan tikuttaa. Tosin nämä on olleet nyt muutaman päivän lepäämässä tuolla laatikossa. Into hitusen lopahti, kun toinen meidän kissoista nappasi toisen kerän hampaisiinsa, ja lanka napsahti poikki. Eihän se jatkaminen ole temppu eikä mikään, mutta jotenkin tuli sellainen turhautuminen että hitto, olkoon.. Ehkä saan ne pian taas esille ja valmiiksi. Parempi olisi, työkaveri toivoi samanlaisia sukkia. Nämä ovat vasta toiset varpaista aloittamani sukat. Ensimmäiset harjoituskappaleet menivät tosiaan aviomiehelle, mutta nämä tulevat ihan itselle. Ja kyllä muuten istuvat kuin nakutettu! En malta odottaa, että saan ne valmiiksi.


Nämä sukat puolestaan.. <3 Lempparini. Taisivat olla ensimmäiset palmikkosukkani. Lankana Novitan 7 veljestä, turkoosi moniraita. Tämä oli sitä aikaa kun aloitin neulomisen. Rakastuin tähän lankaan ja hamstrasin sitä monta kerää. Tein siitä lapaset, sukat, pipon, kaulahuivin ja pari paitaa. Sitten se poistui markkinoilta. Surku tuli. Mutta nämä sukat on edelleen ne kaikista parhaimmat ja rakkaimmat. <3

Uskollinen neulojakaverini <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti