torstai 17. tammikuuta 2013

Täti neuloosissa

Kun sain kuulla siskon vauvauutisista, ryhdyin heti väsäämään vaatetusta pienokaisille. Tänään valmistui ensimmäinen versio, vaaleankeltainen haalari Sirdar Snugglyn Snoflake Chunky -langasta. Muutama vuosi sitten Novita valmisti vastaavaa pumpulinpehmeää Palma-lankaa, johon rakastuin ja jota sitten hamstrasin kun se poistui valikoimista. Vuosi sitten tein vaaleansinisestä Palmasta vastaavanlaisen haalarin kaverin poikavauvalle, ja on siitä tullut neulottua parit tosi lämpimät lapaset itselle ja miehelle. Viime kesänä puolestaan neuloin vaaleanpunaisesta Snowflake Chunkysta 6-vuotiaalle serkkutytölle neuletakin, johon tuli ihanat vaaleanpunaiset pupunapit. On noita keriä silti laatikot täynnä, tietysti montaa eri väriä. :) Nyt ne pääsee taas kunnolla käyttöön kun saa oikeesti luvan kanssa neuloa ihania pörröneuleita. <3 Kestävyydestä en tiedä, mutta pehmeät on eikä kutita! Ja eihän vauvanvaatteet nyt kovin kauaa käytössä olekaan..
Tähän haalariin tuli sievät leppäkerttunapit. Nehän sopii sekä tytölle että pojalle, eikös? Hamstrasin joskus Sinellistä kaikenlaisia lasten neuleisiin sopivia nappeja, kun kaveri odotti esikoistaan ja pyysi neulomaan vaatteita pienokaiselle. Seuraavaan haalariin löytyy siis nappivaihtoehtoja: apinoita, pupuja, kukkia, sydämiä, ankkoja.. ;) Värivaihtoehtojakin mietiskelen.. Mitkä värit olis tarpeeksi sukupuolineutraaleja? Valkoinen olis kiva mutta ehkä vähän arka. Limenvihreäkin on nätti. Mutta liian poikamainen? Ruskea? Neutraali mutta vauvalla tylsä? Ehkä nukun yön yli ja uneksin väreistä ja vauvalangoista! :)

Tänään kävin Anttilassa hipelöimässä Novitan uutuuslankoja. Oikeastaan etsin pitkiä pyöröpuikkoja, 100-senttisiä, joita ei näköjään löydä enää mistään, vaikka tarttisin juuri sellaiset tuleviin sukkaprojekteihin ja itseasiassa vauvapeittoon. No, ei ollut Anttilassakaan. Mutta hurjasti uusia ihania värejä, keväisen pastelleja. <3 En voi sietää mitään synkkiä harmaan sävyjä, joita syksyisin yleensä on tarjolla. Ruskeastakaan en ennen pitänyt, mutta nyt se ei ole enää mikään ehdoton nou-nou. Mutta kyllä oli kauniita lankoja hyllyt täynnä. <3 Sinne ne kuitenkin jäi, mitään en ostanut. Ja jos ihan totta puhutaan niin ei edes tullut sellaista tahtoo ostaa -oloa. Ehkä tää langaton tammikuu tekee ihan hyvää! Olen myös ylittänyt itseni ja MYYNYT lankaa omasta varastostani, sellaisia lankoja mistä en niinkään välitä, mutta jollekin ne näköjään aina kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti