tiistai 8. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet! Mutta ei uutta lankaa!

Vuosi alkoi hienosti! Viime viikolla vietimme rakkaan aviomieheni kanssa ensimmäistä hääpäiväämme. Siihen tilaisuuteen valmistuivat sopivasti myös miehen toivomat pitkävartiset villasukat: elämäni ensimmäiset kärjestä aloitetut, pyöröpuikoilla neulotut sukkaset, joihin tein silmukoita jäljentämällä Super Mario-sienet. Mies oli ikionnellinen. <3 Nämä langatkin loppuivat näihin sukkiin, joten sainpahan taas kaksi jämäkerää pois nurkista - tilaa uusille, sitten helmikuussa! ;)Varpaista varsiin neulominen oli oikeastaan helpompaa kuin kuvittelinkaan. Paljon helpompaa! Ja sukista tuli varmasti samanlaiset, kun ne edistyivät rinnakkain, rivi kerrallaan. Tätä tekniikkaa aion siis toteuttaa jatkossakin! Heti näiden sukkien jälkeen puikoille itse asiassa hyppäsivätkin jo seuraavat sukkaset, jotka tosin neulon kyllä pyöröpuikoilla mutta varresta varpaisiin. Niissä onkin haastetta.. Niistä tulee kaksiväriset kirjoneulesukat, joten samoilla puikoilla kulkee samaan aikaan neljä eri lankaa neljästä eri kerästä. Hohhoh..

Vaikka tässä olisi kaikenlaista työn alla ja rästissä odottamassa, sormet syyhyävät ja haluaisin aloittaa polvipituiset sukat - ihan itselleni! Jotenkin olen nyt jäänyt koukkuun nimenomaan sukkien neulomiseen. Kahlasin eilen läpi ehkä tuhannetta kertaa Cookie A:n Suloisimmat sukat sekä TIETYSTI Sukkia. Rakkaudella ja löysin pari mallia, joista yhden sain puikoille asti. Ja ajatelkaa, langatkin löytyi omasta kaapista, ei "tarvinnut" lähteä ostoksille! ;)

Tänään oli töissä pitkä ja rankka päivä ja ajattelin, että nukun loppuillan ja mökötän sohvalla. Mutta mieli muuttui valoisaksi, kun siskon mies soitti. Ihania uutisia - minusta tulee TÄTI! Itse asiassa, TUPLATÄTI! =D Selvittyäni riemusta siskon puolesta ymmärsin, mitä tämä minulle oikeastaan tarkoittaa: saan ihan luvan kanssa viettää seuraavat 6 kuukautta neuloen ihania pienenpieniä sukkia, lapasia, myssyjä, housuja, puseroita, jakkuja, haalareita, peittoja.. Kaikkea kaksin kappalein! No, itse asiassa, kolmas kerta toden sanoo: soitin kaverille, jolla olikin itsellään samanlaisia uutisia! Lisää kesävauvoja tiedossa! IHANAA! Tykästyn usein löytämiini neuleohjeisiin niin paljon, että toteutan niitä kunnon sarjatuotantona, eri väreillä ja eri langoilla. Nyt siitä pikku taipumuksesta ei ole kyllä minkäänlaista haittaa, päinvastoin!

Tällaisen "vauvasetin" tein viime syksynä kaverin pienelle tyttövauvalle: housut ja jakku Sirdar Snugglyn valko-liilasta Kiss-langasta sekä pipon ja sukat vaaleanpunaisesta, ja peitto Novitan Pretty baby-langasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti