tiistai 19. helmikuuta 2013

Lomalla loikoillen

Loma. Voi miten ihanaa! Kuten kaikki lomat tähänkin asti, olen pyhittänyt tämänkin lomaviikon neulomiselle. Vietän lomaa vanhempieni luona, missä neulomiseni saa paljon kannatusta. Äiti on samanlainen neulootikko kuin minäkin, vaikkei ehdikään saada aikaan ihan yhtä paljon.

Viikonloppuna kävin poimimassa ensimmäiset Novitan uutuuslangat Anttilan lankahyllystä. Iskä vihjaisi tarvitsevansa uuden mökkipipon, puuvillaisen ettei kutita, ja sellaisen "kalottipipon", joka ei ihan yllä korville. Siihen tarkoitukseen sopi hyvin uusi Puro Batikin tummansävyinen raitalanka, jossa on sinistä, ruskeaa ja mustaa. Värillä ei kuulemma ollu väliä, mutta totesi kuitenkin pipon nähdessään, että onpa hyvät värit, just tällanen sen pitikin olla. ;) Pipo on siis virkattu, ei mitään ylimääräistä, ihan perusmyssy mutta ei saanut olla liian pitkä. Sattui vielä niin sopivasti, että iskällä oli lauantaina synttärit. Pipo valmistui nopeasti yhdessä illassa, joten iskä sai kuin saikin synttärilahjansa (sille on aina niin hankala keksiä mitään, että kaikki tuollaiset toiveet kannattaa heti huomioida!).

Kuva: Iskälle pipa. Hyvää synttäriä iskä!

Samalla reissulla Anttilassa mukaan tarttui vaaleasävyisempää Puro Batikia, ihan omaan käyttöön. Ostin lauantaina uuden takin, jonka kanssa ei sitten enää sovikaan kirkkaankeltainen kaulaliina ja limenvihreät lapaset. Ei hätää, voi aina neuloa uudet tilalle! Kaulaliina valmistui pikapikaa vajaassa kahdessa päivässä, 1 o 1 n - joustinneuleella, ei siitä kovin pitkä tullut, kun halusin sen vaan nopeasti valmiiksi enkä jaksanut enää vaihtaa kerää kun ensimmäinen loppui. Se on silti mukavan pehmeä kaulassa ja - mikä tärkeintä - sopii väreiltään uuden takin kanssa. Hehheh! Kaulaliinasta en ennättänyt ottaa kuvaa ennen kuin puhelin hajosi. Nyt puikoilla on myssy samasta langasta. Seuraavaksi lapaset! :)

Eilen puikoilta vapautui sähkönsininen sukkapari Hot Socks Batik -langasta. Nämä olivat nyt toiset varpaista varteen -sukat. Istuvat hyvin jalassa, mutta päättelystä tuli tökerönnäköinen ja kantapää ei miellytä silmää. Sukansuun päättelyssä tein lisäykset joka toisen silmukan välein, jotta suu ei kiristäisi kuten edellisissä sukissa. Joo, ei kiristä, jalassa just sopivat, mutta muuten ihan lörppä. Kuvaa en sentään kehdannut ottaa sukista ilman että olisivat jalassa. Työkaveri halusi samanlaiset sukat, mutta luulenpa että teen niistä paremmat, varresta alkaen. Toki kuitenkin pyöröpuikoilla! ;) Näistä omista sukista piti itse asiassa tulla polvipituiset, mutta into loppui kesken, ja oikeastaan aikakin, kun oli jo kiire saada seuraavat sukat puikoille. On se vaan kumma kun omista neuleistaan tinkii aina.. Tekee kun ehtii, ja kun tekee viimein, niin sitten sitä kuitenkin kiirehtii, että ehtis jo tehdä seuraavia.


Tänään löysin itseni Prisman lankahyllyltä kuolaamasta. Oli aika lähellä, ettei matkaan lähtenyt Novitan Usvaa, sinisenä ja vihreänä, mutta vakuuttelin itselleni, että ehtii niitä sitten ostaa kun olen taas kotona ja oikeasti aion tehdä niistä jotakin. Nyt mukaan tarttui mustaa ja pinkkiä Nallea, josko niistä vaikka pari pikkutyttöä innostuisi. Tosin yritän kaikkeni että ehtisin saada vielä yhdet yllärisukat huomiseksi valmiiksi.. Ekasta sukasta varsi ehkä kohta melkein valmis, joten nou hätä! ;)

5 kommenttia:

  1. onpa tosi kauniit värit tuossa pipossa! hitsit että alkaisi taas himottaa kaikki lankauutuudet vaikka entisiäkin jemmoja olisi vielä ihan tarpeeksi neulottavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, kaapit pursuilee lankaa mut oonki äitin ja isin nurkissa ja pakko neuloo, eikä täällä oo sitä omaa lankavarastoo. Joten pakko ostaa kaupasta! ;) Ja raahata sit mukana kotiin..

      Poista
  2. Ihania juttuja oot taas tehny! Mulla alkaa oleen kovat vierotusoireet neulomisesta, kun kauheesti ei oo kerenny neulomaan... Mut ehkäpä kohta M jo jaksaa enempi itsekseen touhuilla ja äitikin ehtii taas neulomaan!! :) ja olipas ihana tuolta aiempaa lukea, että teidän sukuun on tulossa vauva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täti on iloinen kun saa neuloa pieniä vaatteita. ;) Onko teidän sukkavarastot ajan tasalla vai neulooko täti teillekin? :D

      Poista
  3. Kyllä meillä taitaa olla ajantasalla :) niin ihania pieniä sukkia saatiin vauvalahjaksi.. tai siis M sai ;) Vielä ei kauheesti oo jalka kasvanu... Tyttö kasvattelee lähinnä tota mahaa :D

    VastaaPoista