lauantai 9. helmikuuta 2013

Vauvaneuleita vapaapäivänä


Tänään fiilistellään purppura-raidallisissa 7-veikka-palmikkosukissa. Nämä valmistuivat joskus vuosi sitten, eivät ole olleet kovinkaan ahkerassa käytössä, mutta kummasti ovat jo nukkaantuneet.. No, sukat ovat onneksi uusiutuva luonnonvara tässä taloudessa. Eihän ne kaikki mahtuisi mihinkään, jos kaikki parit kestäisivät käytössä vuosikausia. :) No joo. Vapaapäivän höpöhöpöjä. Eilenkin vietin päivän kotona neulomassa. Olen kyllä vähän katkera, sillä eilen piti ilmestyä postiluukusta Novitan uusin lehti. Eipä tipahtanut meidän luukusta. En tosin ole vieläkään "ehtinyt" lankaostoksille enkä omista ainuttakaan kerää Novitan uutuuslankoja, joten ehkä se lehti saa tulla ensi viikon puolella. Taidan pärjätä mainiosti vanhojen lehtien sekä Ravelryn neuleohjeilla. Ja vanhoilla langoilla.

Eilen kaivoin esille lankoja, jotka olin itse asiassa tarkoittanut myydä pois jaloista pyörimästä. Kyseessä olivat 9 kerää keltaista Novita Luxus Cotton -lankaa, joista oli tarkoitus tehdä vuosia sitten siskolle bolero. Bolero jäi kuitenkin pahasti puolitiehen, sillä lehden ohjeessa oli virhe, ja jouduin purkamaan ja aloittamaan työn monta kertaa uudestaan. Lopulta väsyin ja luovutin, ja taisinpa hukata ohjeenkin. Pari kuukautta sitten siivosin kaappeja ja löysin keskeneräisen työn, jonka sitten päädyin purkamaan. Nyt kuitenkin keksin langoille uutta käyttöä, ja tavallaan samalla henkilöllekin, jolle alkuperäinen työ oli tarkoitus tehdä. ;) Aloitin nimittäin palmikkoneuletakkia siskon tuleville vauvoille. Siitä puuttuu enää hihat ja kaulus. Tämän illan hommat siis selvillä! Tämän jälkeen voisi tehdä takkiin sopivat housut jotakin ohjetta soveltamalla, sekä pipon ja sukat..Sekä toisen samanlaisen setin toisellekin vauvalle! Huhhuh, tädille tulee pian hiki näitä väkertäessä.. Olen kovin tykästynyt keltaiseen väriin, ja onneksi se onkin sen verran sukupuolineutraali väri, ettei vielä tarvitse miettiä, sopiiko neule tytölle vai pojalle. Mutta tykkään myös kovasti vaaleansinisestä ja vaaleanpunaisesta, jotka kovasti polttelevat tuolla lankavarastoissa.. ;)

Viime viikonloppuna - vapaa viikonloppu silloinkin - sain viimein valmiiksi ponchon työkaverin tytölle. Se oli työn alla kauan, vaikka malli olikin hyvin yksinkertainen ja periaatteessa nopea. Nyt pitäisi vielä taikoa samanlainen poncho hieman isommassa koossa. Lupasin olla tällä kertaa supernopea ja tehdä isomman ponchon nopeammin. Itse asiassa ponchon toinen puoli - iso musta mummoneliö - onkin jo valmis, sain sen aikaan yhdessä päivässä, joten toinen puoli ponchosta sekä reunan kukat pitäisi olla helppo homma. Ovathan ne, mutta kun näitä keskeneräisyyksiä nyt on tässä useampikin työn alla.. ;) Viikon päästä pääsen viikon talvilomalle. Ei ole varmaankaan vaikea arvata, mitä teen koko viikon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti